Vallhallas Labradoodle

Jag som driver Vallhallas heter Eya. Jag har haft hundar sedan slutet av 90-talet. Först hade vi i familjen tibetanska mastiffer och fick en kull med dem. Samtidigt fanns också med en finsk lapphund. Efter mastifferna kom en portugisisk vattenhund till oss. Han älskade att vara med på ridturer i skogen samt vid ån för att bada och paddla kanot. Nu har det blivit livliga tjejer av australian labradoodle som också älskar att vara med vid vattenbrynet och vid övriga aktiviteter på gården med hästar och lamadjur samt i trädgården. 

När jag växte upp i Finland hade vi i mitt barndomshem undulater och hamstrar. Jag önskade mig en hund, men pga mina allergiska besvär fick föräldrarna rådet från läkaren att inte skaffa en hund, och jag fick nöja mig med ett akvarium. I mitt akvarium hade jag olika sorters fiskar och fascinerades av att se guppyhonorna föda levande ungar. 

När jag blev vuxen beslöt jag att ingen skulle hindra mig att skaffa de djur jag ville. Fick också lära mig mer om allergi under medicin studier samt under fördjupningsstudier och -arbete i allergologi. Jag köpte min första islandshäst och som sällskap en liten åsna i början av 90-talet. De fick först bo hos svärföräldrarna i Ockelbo innan vi hittade gården. Här på gården har det under åren fötts upp många sorters djur: får, islandshästar och olika lamadjur. Alla lika älskade och efterlängtade. Och nu har vi glädjen att ha fantastiska labradoodle. 

© 2022 Vallhallas Labradoodle | Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis!